# SWOWEA

## Presents the 35<sup>th</sup> Annual INDUSTRIAL WASTE SEMINAR

&

#### **SWOWEA Section Meeting**

Thursday, January 23, 2025

Manor House 7440 Mason Montgomery Road Mason, Ohio 45040

### **CONTACT HOURS**

Contact Hours have been submitted for 4.5 hours for Technical Sessions.

## **EXHIBITORS**

The Seminar will include an Exhibitor area displaying various products, equipment and services related to industrial waste and plant operations and maintenance.

#### SEMINAR REGISTRATION INFORMATION

Early Attendee Registration (no later than 1/10/25) - \$75 Late Attendee Registration/Walk In (after 1/10/25)- \$85

Early Exhibitor Registration (no later than 1/10/25) - \$300 Late Exhibitor Registration (after 1/10/25) - \$400

Sponsorship - \$150 (Your name and logo will be prominently displayed)

https://www.viethconsulting.com/members/evr/reg\_event.php?evid=50508605&orgcode=OWEA

Registrations accepted online through 1/22/25. Walk-ins are welcome the day of event. Pay at the door by cash or check; make checks payable to "SWOWEA".

> Evening Mixer: Join us at TBD for Refreshments and Snacks Just Minutes from Manor House!

AGENDA		
7:30 AM – 12:00 PM	Registration	Lobby
7:30 – 9:00 AM	Continental Breakfast	Exhibitors Area (Magnolia Room)
Morning – Augusta Room		
8:25 - 8:30 AM	Opening Remarks – Jeff Frechtling, Co-Chair	
8:30 – 9:15 AM	When Odor Control Technology Just Ain't Good Enough! Paul Krehbiel, Hazen & Sawyer (OWEA-S10#-OM – 0.75 hr)	
9:15 – 10:00 AM	Ohio EPA Division of Surface Water Update 2025 Tyler Bowman and Bryan Slaton, Ohio EPA (OWEA-S10#-OM – 0.75 hr)	
10:00 – 10:30 AM	Morning Break with Refreshments	(Exhibitors Area – Magnolia Room)
10:30 – 11:00 AM	pH, ORP, and Conductivity Probes <i>Ted Simmons, Hach</i> (OWEA-S10#-OM – 0.5 hr)	
11:00 – 11:45 AM	Your Building is a Complex System: Assessment of Water Quality and Implementation Water Management to Minimize Hazards Vicente Gomez-Alvarez and Laura Boczek, USEPA (OWEA-S10#-OM – 0.75 hr)	
11:45 – 12:45 PM	Lunch and SWOWEA Section Meeting Ed Smith - SWOWEA President	(Magnolia Room)
Afternoon – Augusta Room		
12:45 – 1:00 PM	Karl G. Voelkel Industry Award Sharon Vaughn	
1:00 – 1:30 PM	Sustainability Strategies at Bilstein Jeff Warner and Jason Meredith, Thyss (OWEA-S10#-OM – 0.5 hr)	enkrupp Bilstein
1:30 – 2:00 PM	PFAS Topics for the Wastewater Indust the Importance of Field Sampling <i>Kevin Custer, Enviroscience</i> (OWEA-S10#-OM – 0.5 hr)	try: Highlighting Key Regulatory Updates and
2:00 – 2:30 PM	Afternoon Break with Refreshments	(Exhibit Area – Magnolia Room)
2:30 – 3:15 PM	Industrial Pretreatment Programs, Then and Now Barb Swafford, Gerken Swafford Engineering Solutions (OWEA-S10#-OM – 0.75 hr)	
3:15 – 3:20 PM	Closing Remarks and Raffles – Barb Swafford, Co-Chair	
Evening Mixer:	Join us at TBD for drinks and refreshments	